• Tech
Faktor

Egy teljes napra elmehet az egész internet idén

24 órára is leállhat a teljes internet valamikor 2017-ben. Erre James Carder, a LogRhythm internetbiztonság-technológiai cég alelnöke figyelmeztetett. Carder szerint nem technológiai problémáktól, hanem bűnözőktől kell tartani, a következmények pedig katasztrofálisak lehetnek.

A szakértő szerint, 2016-ban több, nagyon erős figyelmezető jel volt. Komoly támadások voltak, amik órákra leállították például a Twittert vagy a Spotifyt. Carder szerint ezek csak tesztek voltak, egy hatalmas támadás előkészületei - írja a 24.hu.

Az idei év másik központi problémája a hamis hírek elleni küzdelem lesz. Carder szerint ahelyett, hogy javulna a helyzet, sokkal rosszabb lesz.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „A befolyás hatalma lassan kicsúszik a nagy médiacégek kezeiből, és ezt egyszerűen nem hagyhatják annyiban. Válaszolni fognak a fenyegetésre, valószínűleg megpróbálnak majd valamilyen médiakorlátozást kiharcolni. Erre pedig az lesz a reakció, hogy a szólásszabadság nevében hackerek támadják majd a legnagyobb híroldalakat.”

  Ennek senki sem fog örülni.

  Ennek senki sem fog örülni.

  Simon Howe, a LogRhythm ausztráliai és új-zélandi kirendeltségének vezetője szintén nem túl optimista 2017-te kapcsolatban. Ő az okostelefonokat megbénító, zsaroló vírusok elterjedésétől tart. Ezek a „ransomware” nevű programok eddig főként laptopokat, és asztali számítógépeket támadtak. Letiltják a hozzáférést a készülékhez, vagy titkosítják a rajta lévő fájlokat addig, amíg a tulajdonos el nem utalja a megfelelő összeget egy megadott bankszámlára.

  A telefonokat megtámadó vírusok majd olyasmivel fognak fenyegetőzni, hogy letörlik a készülékről az összes fotót, ha a tulajdonos nem fizet. „Gondolj csak bele: neked mennyit érne meg, hogy megmentsd az összes fotódat” – teszi fel a kérdést Howe.

  Kommentek:

  Top 16