• Belföld
Faktor

Mindenünk az internet, a fiatalok a víznél is fontosabbnak tartják

Költözéskor elsődleges szemponttá vált, hogy legyen internet, anélkül nem is tartjuk otthonnak az otthonunkat.

Tízből ketten akár még a meleg vízről is lemondanának egy hónapra az internetért cserébe – derül ki az eNET-Telekom „Jelentés az internetgazdaságról” friss kutatásából, ami az otthon fogalmának változásait vizsgálta.

Az egyes generációknak mást jelent az otthon fogalma. Korosztályonként változó, hogy ki mit tart fontosnak, ha új helyre költözik. Ha egy hónapra meg kellene válni a fontos tárgyaktól, akkor attól függ, hogy mit választ az ember, hogy melyik generációba tartozik:

  • A Z generációnak (8-22 éves korosztály) az internet a legfontosabb, amiről semmiképp sem lennének hajlandóak lemondani, 88 százalékuk mondta ezt. Ezt a második helyezett zenehallgatási lehetőség (44 százalék), és a harmadik helyen szereplő tisztálkodási lehetőség, például a meleg víz (43 százalék) követi.
  • Az Y generáció (23-37 éves korosztály) elsősorban a tisztálkodási lehetőséghez ragaszkodnának (59 százalék), azonban ezt minimális különbséggel lemaradva követi a második helyen szereplő internet (57 százalék). A válaszadók a harmadik legfontosabbnak az ételtárolási, főzési lehetőséget (például hűtő, gáztűzhely, mikrohullámú sütő) tartják (40 százalék).
  • Az X generáció (38-52 éves korosztály) esetében szintén a tisztálkodási lehetőséget tartják a leginkább meghatározónak a netezők (60 százalék). Esetükben a második helyen az ételtárolási, főzési lehetőség szerepel (55 százalék), amit a tévénézés követ (38 százalék).

A fiatalabb generációk számára tehát az internet mára azzá vált, ami az idősebb generációknak a tévénézés: nemcsak egy kényelmi funkció, hanem alapszükséglet, az otthon elengedhetetlen része – írja a 24.hu.

Kommentek:

Top 0