• Belföld
Faktor

Késnek a vonatok, mert egy InterCity rossz felé ment

Az Alpokalja IC Sárvárra futott be Répcelak helyett. A vonat ezért visszament Porpácig, onnan már jó irányba indult tovább.

Szerdán reggel Szombathelyről indult Budapestre az Alpokalja IC. Sárvárt is érintette, csakhogy a település nem esik útba Budapest felé.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az utasok nem hagyhatták el a vonatot, és a kalauz csak fél óra várakozás után tájékoztatta az embereket arról, hogy "technikai probléma adódott". Az IC végül visszaindult Porpácra, majd ezután a megfelelő sínpáron folytatta az útját.

Több mint egy óra késést okozott a hiba az utasoknak. A Nyugat.hu a vonaton utazóktól megtudta, hogy az Alpokalja IC Répcelak helyett Sárvár állomáson állt meg reggel.

Már az utazás is jól kezdődött, az előre megváltott helyjegy semmit nem ért, mert más vagonok voltak, mindenki oda ült, ahova akart. A vonaton nem volt feltüntetve, hogy hova tart, a kalauz hölgy biztatta az utasokat, hogy nyugodtan szálljanak csak fel, ez az a vonat. Aztán befutottunk Sárvárra, ami útba sem esik

– mondta a lapnak B-né S. Zsuzsanna. Hozzátette:

Sárváron egy ideig semmilyen tájékoztatást nem kaptunk, a vonatról leszállni nem lehetett és térerő problémák is voltak. Kb. fél óra múlva a kalauz tájékoztatott, hogy technikai malőr történt. Nem sokkal később gépi hang közölte, hogy Hegyfalu következik és jó utazást kívántak. Hegyfalun azonban csak áthaladt a vonat, nem állt meg.

A GySEV vizsgálatot indított, és kiadott egy közleményt is:

Ma reggel 6.50 perckor a Szombathelyről Budapest irányába közlekedő 917-es számú InterCity vonatot Porpác állomáson helytelen irányba, Sárvár felé közlekedtették. A vonat Sárvár állomáson visszafordult, majd Porpáctól Csorna irányába közlekedett tovább. Az InterCity emiatt mintegy 70 perces késéssel közlekedett. A GYSEV Zrt. megkezdte az eset körülményeinek kivizsgálását. Amennyiben a késés miatt az érintett utasok kártérítési igényt nyújtanak be, azt természetesen megtéríti a vasúttársaság. A GYSEV Zrt. az okozott kellemetlenség miatt az utasok szíves elnézését kéri.

Kommentek:

Top 0