• Tech
Faktor

Kellemetlen titkainkkal szembesít a közösségi oldal, az új funkció sokaknak kínos perceket okozhat

Az Instagram nemsokára kegyetlenül szembesít a statisztikákkal arról, hogy mennyi időt használjuk feleslegesen az alkalmazást.

Új funkcióval bővül hamarosan az Instagram: a "Usage Insights" menüpont várhatóan megmutatja, hogy mennyi időt fecsérlünk el a népszerű fotómegosztó képfolyamának le-fel görgetésével, kedvelésekkel, kommentelésssel, instasztorik gyártásával. Az még nem világos, hogy milyen formában, milyen bontásban kapják majd a felhasználók a statisztikákat, de annyi biztos, hogy lesz ilyen - derült ki a TechCrunch cikkéből.

A készülőben lévő funkcióra egy informatikus, Jane Manchun Wong bukkant rá az Instagram kódját böngészve, és írta meg Twitteren:

Nem sokkal később Kevin Systrom, az Instagram vezérigazgatója meg is erősítette ugyancsak Twitteren a hírt:

Systrom egy későbbi bejegyzésben közölte: szeretnék az alkalmazást használó közösség tagjait segíteni abban, hogy többet tudjanak az Instagramon töltött idejükről, és hogy az az idő értelmes és jól eltöltött idő legyen. Majd hozzátette, hogy a cégek felelőssége, hogy őszintén megmutassák milyen hatással vannak a felhasználókra.

Az Instagram lépése jól illeszkedik a mostanában kibontakozó trendbe, ami a nagy techvállalatok társadalmi felelősségvállalását kezdi átformálni, és aminek legutóbbi mozzanata a Google mobilfüggőséget csökkentő erőfeszítéseiről szóló bejelentés.

Kommentek:

Top 0