• Tech
Faktor

Megrémültek az Instagramozók, hogy nem lehet többé kémkedni

Csak egy félreértésen alapult a rémhír, miszerint az alkalmazás értesíti a felhasználót, ha valaki képernyőmentést készít a fotójáról. Ez a funkció csak a privát üzenetben küldött fotókra vonatkozik.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az Instagramot használók ezrei estek pánikba, mert úgy tűnt, ezentúl nem lehet többé titokban kukkolni és képeket lementeni másokról. A közösségi médiában ugyanis az a hír terjedt el, hogy az applikáció értesíti a másik felhasználót, ha képernyőmentést készítünk egy megosztott fotójáról – írja az origo.hu.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Közben azonban kiderült, hogy csak egy félreértésről van szó, tehát képernyőmentés esetén nem küld értesítést az alkalmazás.

    A rémhír azért indult útjára, mert a felhasználók üzeneteket kaptak arról, hogy képernyőmentést készítettek egy fotójukról, arról viszont nem kaptak tájékoztatást, hogy pontosan milyen fotóról van szó.

    Az Instagram egy blogposztban magyarázta meg a funkció működését: lehetőségünk van más felhasználóknak privátban olyan fotót küldeni, ami automatikus törli magát, miután a másik fél megnézte. Ha viszont visszajátssza azt, vagy képernyőmentést készít róla, üzenetet kapunk.

    Kommentek:

    Top 16