MZ/X

Ingyenes szűrővizsgálatok kezdődnek ma Szolnokon

A péntekig tartó vizsgálatokon bárki részt vehet.

Tiszta szívvel Szolnokért! elnevezéssel ingyenes betegségmegelőző lakossági szűrővizsgálatok kezdődnek március 4-én, hétfőn az alföldi megyeszékhelyen. A péntekig tartó akció során Szolnokon különböző helyszíneken - iskolákban és művelődési intézményekben - várják az embereket. 

A megyei Hetényi-kórház és az önkormányzat együttműködésében megvalósuló programban a szűréseken túl a népbetegségnek számító érszűkülettel és a sürgősségi betegellátással kapcsolatos tudnivalókról ismeretterjesztő előadásokat tartanak.

A szűréseket végző szakemberek az elmúlt években, 2007 és 2015 között 43 ezer ember vizsgálatát végezték el. Ezek alapján bebizonyosodott, hogy a szűréseken való részvétel minden korosztály számára fontos, hiszen számos betegség időben történő felismerése akár életet is menthet - mondta el Szalay Ferenc, a Tisza-parti város polgármestere.

Bene Ildikó, a Hetényi-kórház megbízott főigazgatója az akciók hasznosságáról elmondta, hogy évről évre egyre többen jelentkeznek a vizsgálatokra. Míg 2015-ben 2400, tavaly már több mint 2800 ember kereste fel a szűrési pontokat. Az idén újdonság lesz, hogy hétfőn délután megnyitják a rendelőintézetet, azért, hogy az érdeklődők betekinthessenek a "kulisszák" mögé.

Kommentek:

Top 0