• Tech
Faktor

Ingyen filmeket nézhetnek a felhasználók ezen az oldalon, a Youtube nekik kedvez

A filmeket persze reklámok szakítják meg.

Illusztráció.

Illusztráció.

A YouTube a legnagyobb csendben tett ingyenesen elérhetővé 100 filmet, nekünk azonban még várni kell rá.

Bár vannak bizonyos filmek (nagyon jó filmek), amelyek fent vannak és ingyenesen megnézhetőek a YouTube-on, a legtöbb alkotást letiltja a videómegosztó. Ennek nyilvánvalóan szerzői jogi okai vannak, filmek nélkül azonban így sem maradunk: a hivatalos YouTube Filmek-oldalán rengeteg filmet kikölcsönözhetünk, vagy akár meg is vásárolhatunk. Nemrég azonban egy új opciót is elérhetővé tettek a fejlesztők.

Az AdAge vette észre, hogy minden előzetes jelzés vagy bejelentés nélkül tette hozzá a YouTube még októberben a Free to Watch kategóriát a fent említett oldalhoz, ahol 100 klasszikus alkotás közül lehet válogatni, köztük olyanokból, mint a Terminator, a Doktor Szöszi vagy a Rocky.

A filmeket azonban reklámokkal tűzdelik meg, így gyakorlatilag olyan végignézni az alkotást, mintha egy kereskedelmi televízión néznénk meg a filmet. Rohit Dhawan, a YouTube termékmenedzsmentért felelős igazgatója szerint a hirdetők dönthetnek úgy, hogy egy filmből "privát vetítést" szeretnének tartani, ehhez viszont az kell, hogy megfinanszírozzák azt.

Magyarországon egyelőre nem érhető el a fejlesztés, így csak remélni lehet, hogy hamarosan nálunk is bevezetik majd.

Kommentek:

Top 0