• Belföld
Faktor

Már halálos áldozatai is vannak az influenzajárványnak - így óvja meg magát!

Kampány indult az emberek egészségének megvédése érdekében. Figyeljen a tünetekre!

„Óvd, akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondattal idén ötödször influenzaellenes népegészségügyi kampány indult a nagy közlekedési vállalatok összefogásával. Érdemes komolyan venni a tanácsokat, és törekedni a betegség elkerülésére, hiszen az influenza komolyságát jelzi az is, hogy a napokban hárman meghaltak Somogy megyében a betegség szövődményei miatt.

Egyre több helyen van látogatási tilalomAz influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézményekben rendeltek el látogatási tilalmat. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) honlapján olvasható legfrissebb adatok szerint Somogy megyében Kaposváron, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a Nagyatádi Kórházban és a Siófoki Kórház-Rendelőintézetben, Zala megyében Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban korlátozzák a látogatás influenza miatt.

Oltással védekezhet!

Oltással védekezhet!

EZT IS AJÁNLJUK:

  Nő a betegek számaAz Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében az áll, egy hét alatt összesen mintegy 92 ezer ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz az országban. Az influenzafertőzés tömegben, forgalmas közlekedési eszközökön, intézményekben, munkahelyeken terjed a legjobban. A súlyos járványhelyzet kialakulása ráadásul az ország működését is veszélyeztetheti, mert a tömeges megbetegedések a munkaerőpótlásban problémát okozhatnak.

  Így óvhatja meg magát!Az „Óvd akit szeretsz! Tartsd távol az influenzát!” jelmondat a kampány fő üzenetét jelzi, hiszen az emberek nem csupán saját, hanem jellemzően családjuk, gyermekeik, idősödő szüleik egészségéért is aggódnak az influenzaszezon idején.

  Figyelje a tüneteket!

  Figyelje a tüneteket!

  Az idei évben az állami intézményekben és közlekedési vállalatoknál kitett plakátokon Immun Kapitány hívja fel a figyelmet a legszükségesebb lépésekre, amelyek a fertőzésveszély csökkentését szolgálják:

  • Rendszeresen fertőtlenítsük kezünket!

  A meleg vizes szappanos kézmosás megállítja a vírus terjedését. A kiegészítő kézfertőtlenítés elpusztítja a kórokozókat.

  • Sose tüsszentsünk a levegőbe!

  Tüsszentsünk papír zsebkendőbe! Ha épp nincs kéznél, akkor is inkább a könyökhajlatunkba, és ne a tenyerünkbe köhögjünk/tüsszentsünk.

  • Együnk az egészségünkért!

  Fogyasszunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételeket! Kiegészítő vitaminokat megelőzési céllal érdemes fogyasztani.

  Hamarabb kezdődött a járvány, és több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak idén a korábbi évhez képest

  – mondta dr. Szabó Enikő. A helyettes országos tisztifőorvos azt javasolta, hogy aki nem oltatta be magát, az kerülje a bevásárlóközpontokat, a tömeges rendezvényeket, ugyanakkor hangsúlyozta a helyes kézhigiéné fontosságát. 

  Az influenza kezdeti tünetei elsősorban a láz, hidegrázás, rossz közérzet, fejfájás, izomfájdalom. A betegség panaszai jellemzően hirtelen jelentkeznek. Ha ezt tapasztalja, menjen orvoshoz!

  Kommentek:

  Top 16