• Belföld
Faktor

Mentőhelikoptert riasztottak az igazoltatáshoz, egyszer csak összeesett a balatonszabadi férfi

Valaki gyanúsnak talált egy háromfős csoportot, ezért rendőrt hívott, de az igazoltatásukkor váratlan dolog történt.

Félreértette három férfi jelenlétét egy telken egy szemlélődő, és értesítette a siófoki zsarukat június 27-én. Az egyenruhá­sok kimentek a balatonszabadi helyszínre, de rövidesen a rutinintézkedés éles fordulatot vett.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

"Tisztáztuk, a három férfi jogszerűen tartózkodott a szóban forgó magánterületen, mivel az egyikük tulajdonát képezte" – mondta a speciális helyzetet kezelő Sebestyén Tamás őrmester, balatonszabadi körzeti megbízott és Schaffer Réka őrmester, járőrtárs. "Alig adtuk vissza az okmányaikat, amikor hármuk közül a legidősebb minden előzmény nélkül a földre hanyatlott, és eszméletét veszítette. Társai segítségért kiabáltak, de mi is átláttuk, hogy valamit tennünk kell a középkorú férfi életének megmentéséért. Megosztottuk a feladatokat, miközben kolléganőm rádión mentőt kért a helyszínre, én a férfi állapotát vizsgáltam meg. Leállt az ember légzése, és a pulzusa sem volt tapintható. Ezért a Police Medic oktatáson tanultak alapján újraélesztésbe kezdtünk."

EZT IS AJÁNLJUK:

    Szívmasszázst és mesterséges lélegeztetést alkalmaztak. Ennek köszönhetően az 51 éves férfi három-négy perc elteltével többször felhördült. Ez egyértelműen azt jelezte: korábbi állapotához képest jobban van. A megérkező esetkocsi mentőorvosa átvette a beavatkozás szakmai vezetését. Látva, hogy a rendőrök szakavatottan teszik a dolgukat, a mellkasi kompresszió folytatását – immár orvosi felügyelettel – rájuk bízta, miközben a mentősökkel felkészült a defibrillálásra. Többszöri próbálkozás után az újraélesztési kísérlet sikerült, az infarktusos férfi állapotát stabilizálták. Percek múlva mentőhelikopter érkezett, és az életbe visszahozott férfit felkészítették a légi utaztatásra, majd a székesfehérvári kórházba vitték - írja a police.hu.

    Kommentek:

    Top 16