• Kultúra
Tóth Tamara

Indul a húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban!

Idén április 1-től egészen október végéig várja a látogatókat Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja, a Vasúttörténeti Park! A szezon április 2-án, hétfőn a húsvéti tojásvadászok kedvenc eseményével, a Húsvéti Nyuszikereséssel indul, ahol a számtalan kézműves-, és hagyományőrző program mellett koncert és bábelőadás várja a családokat.

A húsvéti ünnepséget gyerekekből álló fúvószenekar nyitja meg, a nap végéig kitartó jó hangulatról pedig 12.30-kor kezdődő Katáng zenekar fellépése, illetve az Ákom-Bákom bábszínház 15:30-as előadása, hagyományőrző néptáncbemutató és egy bűvész show gondoskodik. Természetesen lehetőség lesz kipróbálni a mindig népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, vagy akár egy nagy mozdonyon is lehet utazni. A rendezvény 10:00 és 18:00 között várja a látogatókat.

Az áprilisi szezonnyitás után a május is számos izgalmas programot tartogat: május 19-20-án Mozdony Matinénak, a május 26-27-én Gyermek- és Közlekedésbiztonsági Napnak ad otthont a Park. Az évek óta nagy sikerű Európai Kerti Vasutak Találkozója augusztus 18-19-én várja az érdeklődőket, ahol külföldről érkező kicsinyített gőzmozdonyok felvonulása nyújt maradandó élményt. Szeptember 8-9-én a Nemzetközi Gőzmozdony Találkozón parádés gőzmozdony felvonulás várható. Tradicionális december elején a Télapó Expresszel érkezik a Mikulás a Parkba, a gyerekek nagy örömére.

A Vasúttörténeti Parkot tehát egyszerűen nem lehet kihagyni, mert a muzeális értékek és a különleges élmények nem mindennapi ötvözete várja a látogatókat.

Részletes programkínálata megtalálható a www.vasuttortenetipark.hu honlapon és a Facebook oldalukon.

Kommentek:

Top 0