• Sport
Faktor

Hatmilliárd évente: ilyen szerződést még soha nem kapott focista

Olyan szerződést kötött Andrew Luck és az Indianapolis Colts egymással, amelyre még nem volt példa az NFL történetében. Ezzel az irányító a legjobban kereső amerikaifocista lett, a második helyezettre több mint 20 millió dollárt ver.

Fotó: Europress - Streeter Lecka/Getty Images

Fotó: Europress - Streeter Lecka/Getty Images

Az NFL 2016/17-es szezonja csak szeptemberben kezdődik, de több fontos játékossal a nyáron hosszabbítottak szerződést a csapatok. Ahogy megszokhattuk,

voltak játékosok, akik reális áron írtak alá, és olyanok is, akik irreálisan nagy pénzt kaptak.

Most azonban olyan történt, ami az eddigi szerződéseket is új dimenzióba helyezi. Andrew Luck hatéves, 140 millió dolláros szerződést kötött az Indianapolis Coltsszal, amiből 87 milliót garantáltan megkap az irányító.

Viszonyításképp, az eddigi legmagasabb szerződést Jay Cutler kapta, aki 126,7 millió dollárt keres. Ha csak a garantált tartalmakat nézzük, akkor még nagyobb a különbség. Luck 87 milliót biztosan kap, a második helyen Eli Manning áll (New York Giants) 65 millió dollárral.

Ha éves szinten nézzük Luck szerződését, akkor is új rekordról beszélünk, ez 23,3 millió dollárt (6,6 milliárd forintot) jelent évente Lucknak, ami több Aaron Rodgers (22 millió évente) és Joe Flacco (22,133 millió évente) szerződésénél is.

Az irányító tavaly sérülés miatt csak 7 mérkőzésen játszott, ezeken 15 touchdown mellett 12 eladott labdája volt. Emiatt sokan rossz és kockázatos húzásnak tartják Luck új szerződését.

Kommentek:

Top 0