• Külföld
Faktor

Emberi ürülék hullott a házakra a reptér közelében

Megbüntetik a légitársaságot, amely emberi ürüléket engedett az egyik gépéből a Delhiben élőkre.

A lakók Indiában teljesen felháborodtak, amikor házaikra emberi széklet esett az égből. A légitársaságot be is panaszolták, így az most házanként 50 ezer rúpiás büntetésre számíthat környezetvédelmi kompenzáció címen. Ez jelenleg 220 ezer forintot jelent tisztításonként.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az indiai reptereken a kellemetlen történések után véletlenszerű ellenőrzéseket vezettek be, hogy kiderüljön, más gépek is kiürítik-e a vécétartályt landolás előtt. Ha igen, őket is megbüntetik.

Az új, szigorúbb szabályozást azért vezették be, mert Delhi külvárosában több ház tetején is emberi ürülék volt. Az egyik helyi lakos, Satwant Singh Dahiya nyugdíjas katonatiszt arról számolt be, hogy házát már többször is „találat érte”.

Utoljára október történt vele ilyesmi, akkor 50 ezer rúpiába került neki az ürülék eltakarítása. Az indiai környezetvédelmi minisztérium egyik tisztviselője ellenőrizte a helyszínt, és ő is megerősítette, hogy ürüléknyomok voltak a falon.

A Szövetségi Légiközlekedési Hatóság szerint azonban a vizsgálatok a legtöbb alkalommal megállapítják, hogy madárürülékre panaszkodnak a lakók – írja a Daily Mail.

Kommentek:

Top 0