• Külföld
Faktor

Megszülte gyermekét a megerőszakolt 13 éves, a baba két napig élt

A 13 éves megerőszakolt kislánynak az indiai Legfelsőbb Bíróság nem engedélyezte az abortuszt, ezért világra kellett hoznia babáját.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

Az újszülöttet az intenzíven ápolták Mumbai-ban, de vasárnap életét vesztette. A lány még csak 32 hetes terhes volt, amikor császármetszéssel megszületett a baba pénteken.

Az erőszak miatt a lány apjának kollégáját tartóztatták le. Indiában egyébként a terhesség 20. hete után csak akkor engedélyezik az abortuszt, ha az anya élete veszélyben van. A kislány terhességét akkor vették észre, amikor a szülei kórházba vitték, mert azt hitték, elhízott.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A bíróság szerdán engedélyezte, hogy a terhességet megszakítsák, az orvosok viszont azt kérték, hogy 2 hétig még fejlődhessen a baba. A bíró viszont ezt elutasította, hogy a lánynak ne tartson még tovább a trauma. A császármetszést egy ötfős orvosi csoport végezte el, és mivel a gyermek már elég fejlett volt, arra is volt remény, hogy életben marad az 1,8 kilogrammal született csecsemő - írja a BBC.

    Az egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mi okozta a baba halálát, de az indiai orvosokat idéző Times of India szerint tüdő- és légzési problémák miatt hunyt el a csecsemő.

    Kommentek:

    Top 16