• Belföld
Faktor

Íme az ítélet, döntöttek a Teréz körúti robbantó ügyében

Terrorcselekmény bűntettre változtatták a korábbi ítéletet.

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI-Szigetváry Zsolt

A Teréz körúti robbantással vádolt P. László Gergely másodfokú eljárásában már a második tárgyalási napon ítélet született: terrorcselekmény bűntettre változtatták a korábbi ítéletet, a legkorábbi szabadon bocsátást pedig 30 évre súlyosbították. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs – írja az Index.

A vádirat szerint a P. László 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a VI. kerületi Teréz körúton egy táskát tett a földre, a táskában robbanószerkezet és a robbanás hatását fokozó nagy mennyiségű szög volt. Amikor az arra haladó rendőrök a táska közvetlen közelébe értek, a vádlott távirányítással felrobbantotta a pokolgépet, hogy megölje a két járőrt és elvegye fegyvereiket.

A detonáció során a két járőr súlyos, életveszélyes, míg egy járókelő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Központi Nyomozó Főügyészség emelt vádat az ügyben, a vádirat két pontból állt. Az elsőben az ügyészség előre kitervelt, aljas indokból, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, illetve robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat. A vád szerint P. László a Teréz körúti robbantás után e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amiben egymillió eurót akart készpénzben. Állítólag azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben követelését nem teljesítik, úgy nem ez volt az utolsó támadása. Ezért az ügyészség terrorcselekmény előkészületével is megvádolta.

Kommentek:

Top 0