• Belföld
Faktor

Íme az időpont, ekkor érkezik a nyugdíjprémium

2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege a tavalyinál is magasabb, 18 ezer forint.

Idén is 2,5 millió ember kap nyugdíjprémiumot, amelynek maximális összege a tavalyinál is magasabb, 18 ezer forint. A kormány szeretné, ha az idősek is részesülnének az ország gazdasági teljesítményéből, hiszen ők évtizedeket dolgoztak ezért az országért és nevelték gyermekeiket. Az Emmi - Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint a kifizetések november közepén kezdődnek el.

Az ellátást nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem azok is megkapják, aki nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosultak, így az intézkedés 2,5 millió embert érint. A kormány 33 milliárd forintot biztosít a kifizetésekre.

Minden nyugdíjas, akinek eléri a 80 ezer forintot a nyugdíja, az a maximális 18 ezer forintra számíthat. Tehát a maximális összeget kapják az átlagnyugdíjjal (130 ezer forint) rendelkezők is. A 80 ezer forint alatti nyugdíjnál a nyugdíjprémimum összege arányosan csökken.

A nyugdíjprémiumot a bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon.

Kommentek:

Top 0