• Belföld
Faktor

Íme az adatok: ennyit költünk nyaralásra és ide utazunk a nyáron

Ha külföldről van szó, akkor a közelebbi úti célok a népszerűbbek.

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot költ a vakációra. A nyaralók fele ennél kevesebből, 150 ezer forint alatti összegből szervezi az utazást.

Ennyit költünk a nyári pihenésreA K&H által készített felmérés szerint a budapestiek átlagosan többet, 238 ezer forintot terveznek elkölteni a nyári pihenésre, míg a falvakban élők csak 160 ezer forintot. A nyaralást tervezők 22 százaléka 50-99 ezer forint közötti összeget tud a vakációjára fordítani, 19 százalék 100–149 ezer forintot, és csupán 9 százalék az, aki 300 és 490 ezer forint közötti összeget szán a nyaralásra.

A megkérdezettek 39 százaléka kettesben nyaral, ők összesen 190 ezret, fejenként 95 ezer forintot szánnak a pihenésre. Egyedül mindössze 10 százalék vág neki a vakációnak – derül ki a kutatásból. A válaszadók 37 százaléka, azaz 10-ből közel 4-en egyáltalán nem mennek idén nyaralni, amit 59 százalékuk pénzhiánnyal indokolt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Tavalyhoz képest többen (22 százalék) mondták, hogy az utazásra fordítandó pénzből inkább a megtakarításaikat szeretnék gyarapítani, míg idén kevesebben (12 százalék) fogják időhiányra a nyaralás elmaradását.

    Ezek a legnépszerűbb úticélokTovábbra is Siófok a legkedveltebb célpont a Szallas.hu foglalási adatai szerint. Második helyen Hajdúszoboszló szerepel. Bronzérmes a Balaton északi partjának központja, Balatonfüred. Ezeket követi Eger, Budapest, majd két fürdőváros, Gyula és Zalakaros. Szeged, Balatonlelle és Hévíz zárja a listát.

    A Szallas.hu külföldi toplistájára a szomszédos országok nyaralóhelyei kerültek fel: a legtöbb Horvátországból, de vannak lengyel és román úti célok is. A magyarok jellemzően apartmant foglalnak, vendégházba, panzióba vagy háromcsillagos hotelbe mennek a legszívesebben.

    Kommentek:

    Top 16