• Krimi
Faktor

Pénteki imádság közben robbant pokolgép egy afganisztáni mecsetben

A muszlimok számára legfontosabb, pénteki imádság közben robbant pokolgép egy afganisztáni mecsetben a Pakisztánnal határos Nangarhar tartományban, az ország keleti részén. Négyen meghaltak, és mintegy negyvenen megsebesültek.

A dpa német hírügynökség legalább 60 sebesültről tud.

Attaullah Hodzsáni tartományi szóvivő elmondta: a mecset falába vájt imafülkében, a mihrábban rejtették el a pokolgépet. Rendőrségi adatok szerint a Hisarak nevű kistelepülésen történt robbanásban a mecset mollája és egy kisgyerek is meghalt.

Fotó: Noorullah Shirzada/AFP

Fotó: Noorullah Shirzada/AFP

A mecset zsúfolt volt a ramadán muszlim böjti hónapot tiszteletben tartó hívekkel, akik a pénteki imádságra gyülekeztek. Az áldozatok száma tovább növekedhet, mert sok súlyos sebesült is van.

A támadás elkövetőjeként egyetlen szervezet sem jelentkezett, a radikális iszlamista tálibok azonban több támadással is fenyegettek a hét elején kezdődött ramadán alatt.

Nangarhar tartományban különösen aktívak a kormányellenes felkelők, s a tálibok az idei év elején heves harcokat vívtak az Iszlám Állam szélsőséges fegyvereseivel - írta az MTI.

Top 0