• Külföld
Faktor

Imádkozni indult, bozótvágóval kaszabolták halálra

Megtámadták egy vallási kisebbség tagját Bangladesben. Az ismeretlenek egy hindu templom egyik dolgozóját kaszabolták halálra.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

A 45 éves Sajmanonda Daszt a fővárostól, Dakkától 300 kilométerre lévő Jenaida körzetében ölték meg. Egy helyi tisztségviselő szerint a férfi éppen a reggeli imára készült - egyebek mellett virágot szedett -, amikor három motoros férfi bozótvágó késekkel megölte, majd elmenekült. Egyelőre nem tudni a gyilkosság okát, és a történtek miatt még senkit nem vettek őrizetbe - írja az MTI.

A többségében muszlimok lakta, 160 millió lakosú Bangladesben az utóbbi időben megszaporodtak a vallási kisebbségek tagjai és a liberális aktivisták elleni halálos támadások. A gyilkosságok egy részét az Iszlám Állam vállalta magára, de a bangladesi kormány tagadja, hogy a dzsihadista szervezet jelen lenne az országban, és a támadásokat a helyi szélsőségeseknek tulajdonítja.

Korábban arról is írtunk, hogy a bangladesi belügyminiszter Izraelt okolja a bangladesi gyilkosságsorozatért. Részleteket itt olvashat.

Kommentek:

Top 0