• Külföld
Faktor

Pedofil tanár akart robbantani az ikertestvérével

Már be is szerezték a bombaalkatrészeket.

New York egy iskoláját véres terrortámadás érte volna, ha egy felnőtt ikerpár kegyetlen terveit valóra tudja váltani - írja az Express.

Christian Toro egy manhattani iskolában tanított, egészen addig, míg év elején le nem tartóztatták, mert megerőszakolt egy kiskorút. A házkutatás során a testvérek lakásában ijesztő dolgokat találtak a rendőrök: a szekrényben bombaalkatrészek lapultak, míg a naplójukban egy terrortámadás terveiről írtak.

A naplóban Christian és Tyler többek között arról egyezett meg, hogy „visszatérnek a nanotermithez” – egy olyan anyaghoz, amely gyorsan reakcióba lép, és nagyobb hőt bocsát ki, ha felrobban a bombájuk.

„A telihold fénye alatt a kicsik meg fogják tudni, mi a terrorizmus”

– írták.

A vérszomjas testvéreket már hónapok óta figyelték a hatóságok: december 4-én egy névtelen betelefonáló arról értesítette azt az iskolát, ahol Toro dolgozik, hogy hamarosan bomba fog robbanni az épületben. A rendőrök ekkor a tanári kart is átvilágították, de a férfi furcsán viselkedett. Januári letartóztatása előtt pedig felmondott, és visszaadta a laptopját az iskolának – de rajtafelejtette a bombakészítés részleteit leíró dokumentumokat.

A rendőrség mindkét férfit letartóztatta, Toroék tagadják az ellenük felhozott vádakat.

Kommentek:

Top 0