• Külföld
Faktor

"Hülyének lenni nem bűn" - kisfiú kezébe került a halálos fegyver a férfi figyelmetlensége miatt

A férfi az Ikeában elhagyta a pisztolyát, így egy gyerek kezébe került.

Csőre töltött fegyvert talált egy hatéves kisfiú egy kanapéban, az amerikai Indiana állam egyik Ikeájában, pár percig játszott vele, végül el is sütötte – jelentette a helyi sajtó. A lövedék szerencsére a kanapé párnájába fúródott, és senki sem sérült meg.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A helyi rendőrség közlése szerint a fegyvert a tulajdonosa felejtette ott. A férfi nem vette észre, hogy a pisztoly kiesett a kanapéra, amikor ráült, hogy kipróbálja. A fegyver párnák közé került, és végül ott találta meg a gyerek.

A fegyver tulajdonosa közben folytatta a vásárlást, és csak akkor tűnt fel neki, hogy nincsen meg a pisztolya, amikor meghallotta a lövést. A meg nem nevezett férfi azonnal jelentkezett, azonosította magát, és együttműködött a kiérkező rendőrökkel.

Az Ikea az esettel kapcsolatban közölte, hogy pont az ilyen esetek miatt tiltják meg a vásárlóknak, hogy fegyverrel lépjenek be a boltjaik területére. A fegyver tulajdonosát nem tartóztatták le az eset miatt, és a helyi sajtónak nyilatkozó jogászok szerint valószínűleg nem is fognak vádat emelni ellene - írja a BBC.

A bolt fegyverellenes szabályainak megsértése ugyanis nem számít törvénysértésnek – jelentette ki egy ügyvéd. Guy Relford közölte: "hülyének lenni nem bűn Indianában, és úgy általában a legtöbb helyen".

Top 0