• Élet
Faktor

Feszültség otthon: ez a két dolog a világon mindenkit idegesít

Sok dolog okozhat feszültséget otthon, de van két dolog, ami bárkinél kiverheti a biztosítékot.

Nem bírjuk a káoszt.

Nem bírjuk a káoszt.

Az IKEA 22 országban 22 ezer embert kérdezett meg arról, hogy mi okozza a legtöbb küzdelmet és frusztrációt, miközben igyekszik jobbá tenni az otthonát. Kiderült, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy Amerikában, Németországban, Dániában, Japánban, Kínában, Oroszországban vagy Indiában él az ember, ugyanaz a két dolog bosszantja leginkább a lakásával kapcsolatban. Ez pedig a rendetlenség és a személyes tér hiánya.

"A városokban egyre kisebb terekbe kényszerülünk, otthonainkat gyakorta másokkal is megosztjuk. Berlintől Sanghajig a legnagyobb frusztrációt az jelenti, hogy bár szeretjük a tárgyainkat, de küzdünk a rendetlenséggel. Emellett szükségünk van a személyes térre, de nehezen tudjuk megteremteni azt otthonunkban" – írja a bútoráruház közleményére hivatkozva a Dívány.

Az eredmények alapjául a több területre kiterjedő otthonlátogatások, online közösségek, szakértői interjúk és egy 22 ország részvételével végzett felmérés szolgált. Napvilágra került néhány egyéb érdekes adat is:

  • Világszerte az embereknek csaknem a fele (46%) mondja azt, hogy a legtöbb vitájuk a nappaliban szokott kezdődni.
  • Ugyanennyien (49%) mondták, hogy a viták tárgya többnyire a „rendetlenség” mibenlétéből eredő nézetkülönbség.
  • A megkérdezettek nem kevesebb mint 44%-a vallja, hogy „rossz” érzése van, ha saját teret alakít ki magának, amikor valaki másnak az otthonába költözik be.
  • Az összes válaszadó 40%-a kérdezés nélkül dobott már ki olyasmit, ami annak a tulajdona volt, akivel él.
Kommentek:

Top 0