• Belföld
Faktor

Kiakadnak a magyarok, ha a család meztelen - felmérés készült a szokásainkról

A kutatásban megkérdezték a magyarokat, a szlovákokat és a cseheket is.

Megkérdezték az embereket arról, hogy mi idegesíti őket otthon. Az IKEA felmérésében vizsgálták Magyarországot, Csehországot és Szlovákiát is. Kiderült, hogy a tőlünk északra élőket inkább az zavarja, hogyha valaki utcai cipőben mászkál az otthonukban. A magyarok pedig kényesen ügyelnek a rendre, főleg arra, hogy ne hagyjanak elöl semmilyen ruhát, ha más is otthon tartózkodik – idézi a közleményt a Napi.hu.

Szeretjük a rendet.

Szeretjük a rendet.

A magyar válaszadók alapvetően rendszeretők, a megkérdezettek 88 százaléka illetlennek találja, ha valaki nem az arra alkalmas és megfelelő helyen és eszközökkel étkezik otthon, illetve azt is, ha evés közben a földre morzsál. Ez az arány a régió többi országában jóval alacsonyabb, a csehek kétharmada, a szlovákok 68 százaléka gondolkodik hasonlóképp.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Mindhárom országban illetlenségnek számít, ha utcai cipőben járkálunk a lakásban, ez szlovák szomszédaink 90 százalékát, a cseh megkérdezettek 89 százalékát, míg a magyarok 86 százalékát zavarja. A magyarokat az is bosszantja, ha a ruhák szanaszét hevernek a lakásban. A magyar megkérdezettek 84 százaléka vélekedik így, míg a csehek inkább azt nem szeretik, ha mások hangoskodnak, futkároznak vagy ugrálnak az otthonukban, a szlovákok ezzel szemben a háziállatokat nem tűrik meg az ágyukban. A magyar válaszadók 72 százaléka nem engedi be kutyáját, macskáját az ágyba.

    A fent említetteket egyébként nemcsak magukkal szemben tartják illetlenségnek a hazai megkérdezettek, de azoktól sem tűrik meg igazán, akik együtt élnek velük. Mégis igyekeznek rájuk is tekintettel lenni, hiszen a válaszadók közel egynegyede szerint tapintatlanság mások nyugalmát hangos zenével zavarni. A régió másik két országában a legnagyobb illetlenségnek az számít, ha meztelenül járkálnak a családtagjaik előtt. Ellenben a mezítláb tartózkodás, a pihentető ebéd utáni szieszta, vagy épp a pizsama nélküli alvás sehol sem vált ki különösebb megbotránkozást.

    Kommentek:

    Top 16