• Külföld
Faktor

Kiderült a királynő legfurcsább szokása

Lerántották a leplet a nagy titokról: ezeket rejti II. Erzsébet retikülje.

Fotó: Europress / Richard Pohle / Pool - AFP

Fotó: Europress / Richard Pohle / Pool - AFP

A brit királynő szinte soha nem hagyja el úgy az otthonát, hogy ne lenne nála táska. Most az is kiderült, hogy miket tesz bele.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ha házon kívül, de zárt térben kell részt vennie egy eseményen, II. Erzsébet egy kampót tesz a kézitáskájába, a kampó pedig egy tapadókorongban végződik. Erre a királynőnek azért van szüksége, mert így ha leül, mindig fel tudja akasztani a közelében a táskáját, és nem kell órákig az ölében tartania a kis retikült - írja az Express.

  A királynő egyik unokatestvére, Jean Willis egy ünnepi vacsorán látta is a kampót "bevetésen".

  „Kivett egy fehér korongot, diszkréten beleköpött, majd felragasztotta az asztallap aljára, a kampóra pedig ráakasztotta a táskáját.”

  A kampónál kevésbé meglepő, de a királynőnél mindig van egy 5 fontos bankjegy is, amelyet a miséken bedobhat a perselybe. Emellett az olvasószemüvege, egy toll, néhány zsebkendő és egy rúzs is rejtőzik a táskában.

  Palotai források azt is elárulták, hogy Erzsébet mindig visz magával egy teljes fekete öltözetet, ha külföldre utazik, mert soha nem lehet tudni, hogy távolléte alatt nem huny-e el valaki a királyi családból. Ez a szokása onnan ered, hogy 1952-ben éppen külföldön tartózkodott, mikor édesapja, VI. György meghalt – azonban az illem ellenére nem tudott gyászt ölteni, mert csak színes ruhákat vitt magával.

  Kommentek:

  Top 16