• Külföld
Faktor

Környezettudatos életmódra vált a királynő

Nagy változások történnek a Buckingham-palotában: a királynő a műanyag italos palackokkal, étkészletekkel akar leszámolni.

Fotó: Europress / Chris Jackson / POOL - AFP

Fotó: Europress / Chris Jackson / POOL - AFP

II. Erzsébet utasítására első számú rezidenciájában környezetbarát életmódra váltanak, ennek értelmében pedig eltűnnek a találkozókról, az étkezdékből és a konyhákról a PET-palackok, illetve az egyszer használatos műanyag tányéroknak, dobozoknak is búcsút inthet a palota személyzete. A kantinokban mostantól csak olyan dobozokban adják ki az ételt, amely lebomlik vagy ami újrahasznosítható, míg a kartondobozokat a lehető legtöbb alkalommal kell használni kidobás előtt - írja a Daily Mail.

A királynő azt követően kötelezte el magát a környezettudatos életmód mellett, hogy tavaly egy rendezvényen Sir David Attenborough-val beszélgetett egy erdőirtásokról szóló dokumentumfilmje kapcsán. De nem a királynő a legnagyobb környezetvédő a királyi családban: fia, Károly herceg rendszeresen felszólal a műanyag-előállítás visszaszorítása mellett.

Bár eddig nem kapott akkora figyelmet a környezettudatosság a Buckingham-palota falain belül, 2016-ról 2017-re sikerült 5,1 százalékkal csökkenteni a pazarlás mértékét. Az épület tetőszerkezetére pedig az elkövetkező években napelemeket fognak felhelyezni.

Kommentek:

Top 0