• Külföld
Faktor

Megdöbbentő titkokat árultak el II. Erzsébet magánéletéről

Ma ünnepli 70. házassági évfordulóját II. Erzsébet és Fülöp edinburgh-i herceg, ezzel pedig történelmet írtak: soha brit királyi pár nem élte még meg a platinalakodalmát!

Már 70 éve házasok (Fotó: Europress / Matt Holyoak / BUCKINGHAM PALACE / CAMERAPRESS - AFP)

Már 70 éve házasok (Fotó: Europress / Matt Holyoak / BUCKINGHAM PALACE / CAMERAPRESS - AFP)

Bár II. Erzsébeték úgy döntöttek, hogy a történelmi pillanat ellenére csak szűk családi körben ünnepelnek, a palotai források eddig nem ismert részleteket árultak el a házaspár életéről. Például hogy a világon Fülöp herceg az egyetlen, aki a hivatalos megjelenéseiket leszámítva úgy kezeli II. Erzsébetet, mint egy átlagos embert, és nem mint királynőt - írja az Express.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ezt felesége nagyon jó néven veszi, hiszen a hozzájuk közel állók szerint szinte nincs olyan döntés, amely előtt II. Erzsébet ne kérdezné meg Fülöpöt arról, hogy mi a véleménye. A királynő szerint ugyanis férje kristálytiszta logikával gondolkodik, és minden lehetőséget alaposan ki lehet elemezni vele.

  Az esküvő (Fotó: Europress / STR - AFP)

  Az esküvő (Fotó: Europress / STR - AFP)

  De természetesen előfordul, hogy megunja Fülöp okfejtéseit, és ilyenkor azt a mondatot vágja férje fejéhez, amit senki másnak nem mondhat:

  fogd már be szád!

  Királynőként ugyanis mindenki mással szemben tiszteletteljesen kell viselkednie.

  Erzsébet hercegnő és Philip Mountbatten még 1947. november 20-án házasodott össze a Westminster-apátságban. Az eseményt élőben közvetítette a BBC Rádió, világszerte 200 millióan követték a nagy eseményt. A párnak négy gyereke, nyolc unokája és öt dédunokája van, a hatodikat áprilisra várja Vilmos herceg és Katalin hercegnő.

  Kommentek:

  Top 16