• Belföld
Faktor

Így vernek át a taxisok, ezek a bevált trükkök

A taxisofőrök gyakran csalnak ki pénzt a gyanútlan utasoktól. Összeszedtük a leggyakoribb trükköket.

Úgy tűnik, egyre több a problémás taxis. A napokban egy budapesti sofőr 25 ezer forint miatt vert össze egy fesztiválozót Budapesten, pedig az általa kért összeg meglehetősen irreális volt egy alig kilenc kilométeres útért.

Korábban pedig Náray Tamás divattervező számolt be a hihetetlen esetről, mely szerint az ecu­a­dori nagy­kö­vet fi­a­tal ba­rát­nő­jét si­ke­rült át­ver­nie fil­lé­re­ket érő pa­pír­pénz­zel egy bu­da­pesti ta­xis­nak.

 

És ezek mellett a kirívó esetek mellett sok csalás már mindennaposnak számít.

Van GPS a kocsijukban, de sosem kapcsolják be... Ezért aztán kerülőúton megyünk - magasabb végösszegért -, vagy ha én rosszul navigálok, akkor idegesek lesznek

- panaszkodott a Faktornak egy fővárosi lány.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) adatai szerint a reklamáció egyáltalán nem alaptalan, ugyanis három taxis ellenőrzéséből kettőnél biztosan van valami hiányosság.

Az egy dolog, hogy mindig más áron teszem meg ugyanazt az utat, de van egy sofőr, aki folyamatosan pornófilmbe akar beszervezni. A perverz már számot is adott.

- mondta egy másik felháborodott utas. Hiába a hatósági ellenőrzés, a turistaszezonban gyakoriak a visszaélések.

Sosem tudnak visszaadni, ami sokszor több ezer forintos nyereséget hoz nekik. Akkor persze feljelentéssel fenyegetőznek, ha ilyen feltételek mellett nem akarok fizetni.

Az átverések sokfélék: kerülő úton vitt utas, órapörgetés, folyton változó tarifa, hamis számla adása, problémák a visszajáróval. A Sziget idején a BKK a rendőrséggel és az adóhivatallal együtt ellenőrzött, és kiderült: Óbudát ellepték az engedély nélkül dolgozó taxisok, akik a fix tarifa többszöröséért szállították a látogatókat - írta a BKK a Világgazdaságnak.

Ezekben az esetekben a BKK a Közlekedési Felügyelőséghez fordul, amely akár 600 ezer forint bírságot is kiszabhat, illetve bevonhatja a taxis jogosítványát.

Sosem tűnnek el a csalók?A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztálya kérdésünkre azt mondta, hogy a közeljövőben ellenőrzési csoportot alakítanak, amely az engedély nélküli személyszállítókra figyel. A csoportról egyelőre csak annyit árultak el, hogy céljuk a folyamatos ellenőrzés lesz, lehetőség szerint 24 órás szolgálat mellett.

Kommentek:

Top 0