• Sport

Vezet Kazahsztán és Törökország, maradhat a pótselejtező!

Miután 4-3-ra kikapott a magyar válogatott Görögországtól, a harmadik helyen végzett az F-csoportban. A csoportból Észak-Írország mellett Románia jutott ki egyenes ágon a franciaországi EB-re, és még Magyarország is kijuthat, ha a harmadikok között a legjobb lesz. Most nézzük, mi kell, hogy az is maradjon.

Németh Krisztián (balra) két gólja is kevés volt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól (Fotó:AFP/Angelosz Corcinisz)

Németh Krisztián (balra) két gólja is kevés volt, a magyar válogatott kikapott Görögországtól (Fotó:AFP/Angelosz Corcinisz)

Most játsszák:

Törökország-Izland 1-0 (Selcuk Inan, '89)

Lettország-Kazahsztán 0-1 (Islambek Kuat, 65')

A kilenc csoportharmadikot egymás közt újra sorrendbe állítják, de úgy, hogy a hatodik helyezettek elleni eredmény nem számít (ezért volt fontos, hogy Görögország legyen az utolsó, ne Feröer, mert a görögök ellen csak egy pontot szereztek a magyarok, a feröeriek ellen hatot). Ebben a rangsorban Magyarországnak 15 pontja van, és ezzel első. Már csak egy olyan válogatott van, amelyik a magyarok elé kerülhet. A török válogatott. Ők akkor lesznek legjobb csoportharmadikok, ha megverik otthon a már EB-résztvevő Izlandot, Lettország pedig otthon kikap Kazahsztántól.

Törökország a legjobb csoportharmadik 16 ponttal, ha

- legyőzi Izlandot

- Lettország kikap Kazahsztántól

Minden más esetben Magyarország a legjobb csoportharmadik, és pótselejtező nélkül kijut az EB-re.

Top 0