• Politika
CsR

Így gyakorolnak nyomást az embercsempészek a határon

Nyomásgyakorlást jelent, részben az embercsempészek részéről, ha újra és újra ezrek torlódnak fel például a magyar-szerb határon - jelentette ki a Migrációkutató Intézet Főigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ez humanitárius szempontból sem szerencsés, ezt jól mutatja a görög-macedón határon korábban Idomeninél kialakult helyzet, ahol humanitárius katasztrófa alakult ki - mondta Orbán Balázs.

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

Azt is mondta, hogy ugyan a balkáni útvonalon az államok törekednek a határok lezárására és erről szól az EU-török megállapodás is, ám a migránsok mégis megtalálják a réseket, és időről időre feltorlódnak.

Beszélt arról is, hogy abban egyetértés mutatkozik az EU-ban, hogy az érkezők számát csökkenteni kell. Ám amíg a nyugat-európai országok szerint évi 300-500 ezer migránst érdemes megtartani, a visegrádi négyeknek az az álláspontja, hogy a migrációt teljesen meg kell állítani - mondta Orbán Balázs. A migrációkutató szerint, ha határon ezrek torlódnak fel az nyomásgyakolrást jelent, az embercsempészek részéről is,  

Kommentek:

Top 0