• Sport

Így néz majd ki Michelisz új Hondája

Az idei szezontól kezdve Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokságban (WTCC) már a gyári Hondával fog versenyezni. A ma nyíló Genfi Autószalonon még csak a sajtó munkatársai vehetnek részt, de kikerült a Honda Twitter-oldalára két kép a 2016-os autóról. A legnagyobb rivális, a Citroen is leleplezte autóját.

Fotó: 2015 Honda Europe / David Noels

Fotó: 2015 Honda Europe / David Noels

Tavaly Michelisz Norbert megnyerte a nem gyári versenyzők bajnokságát (Yokohama Trophy), így a korábban a Zengő Motorsportnál versenyző magyar pilóta a Honda gyári csapatához került. Michelisz csapattársai Rob Huff és Tiago Monteiro lesznek.

A magyar versenyző számára nem lesz ismeretlen a Honda, az előző három évben is Civic-kel indult, és 2015-ben két futamot is meg tudott nyerni.

Tegnap Michelisz Norbert még csak egy sisakot posztolt ki Facebook oldalára, amelyből kiderült, hogy a Genfi Autószalonra tart. A képen látni lehet a bukósisak új színezésének egy részét is.

Indulásra készen! :-) Közzétette: Michelisz Norbert – 2016. február 29.

A rendezvény egyelőre csak az újságírók számára nyílt meg, de a Honda a Twitterre már feltöltött két képet az idei autóról.

A JAS Honda idén is az előző években megszokott fehér-piros-zöld színeket viseli.

Nem a Honda az egyetlen autó, amely bemutatta 2016-os autóját, José María López és Yvan Müller új autójáról is felkerült egy új kép a WTCC honlapjára.

Fotó: fiawtcc.com

Fotó: fiawtcc.com

Az új Citroen a tavalyitól eltérően nem fehér, hanem piros színű. A 2016-os szezon április 1-én veszi kezdetét, de a csapatok március 2-án és 3-án Olaszországban tesztelik az autókat.

Top 0