• Kultúra
Faktor

Így búcsúzott el Alan Rickman a Harry Potter-rajongóktól

Alan Rickman az Empire magazinnak írt egy rövid búcsúlevelet, miután befejeződtek az utolsó Harry Potter film forgatásai 2011-ben.

Alan Rickman a megtévesztő Piton professzort játszotta a filmekben, és a szereppel rengeteg rajongót szerzett magának a fiatalok köréből. Alan Rickman csütörtökön halt meg 69 évesen. Az angol színészt világszerte kedvelték. Ő játszotta Robin Hood ellenségét, a nottinghami bírót, ő volt az első Die Hard film főgonosza is, aki a Nakatomi toronyban fogva tartotta a túszokat. És ő volt Piton professzor is. Búcsúsorai a szereptől az Independent.com idézte fel.

Most jöttem ki a szinkronstúdióból, ahol utoljára beszéltem Piton professzorként a mikrofonba. A vásznon láttam a 10 évvel ezelőtti Danielt, Emmát és Rupertet. 12 évesek voltak akkor. Nemrég voltam New Yorkban, ahol Daniel énekelt és táncolt a Brodway-en. Egy egész élet pergett le percek alatt bennem. A gyerekek felnőttek, mióta Jo Rowling felhívott, és meggyőzött arról, hogy Piton professzor szerepe mennyire összetett, és nem csak egy köpenyes alak. Meggyőzött arról is, hogy jó kezekben van a történet és a karakter, annak ellenére, hogy még csak három könyv jelent meg akkor.
Alan Rickman. Fotó: Europress / Pascal Le Segretain - Getty Images

Alan Rickman. Fotó: Europress / Pascal Le Segretain - Getty Images

Alan Rickman egyik utolsó videóját itt tudja megnézni.

Top 16