• Belföld
Faktor

Így akart megszökni a Teréz körúti robbantó

Meg akart szökni a börtönből a Teréz körúti robbantásért elítélt P. László.

Fegyvert és lőszert kért egy levélben a húgától P. László a Bors információi szerint. A Teréz körúti robbantót jelenleg a váci fegyházban őrzik, ahonnan esélye sincs megszökni. Éppen ezért azt tervelte ki, hogy amikor legközelebb átszállítják az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI), onnan kísérli meg a szökést. Testvérének egy drónnal kellett volna eljuttatni az árut az elmemegfigyelőbe.

Egy kézzel írott levélben kérte meg a testvérét, ám a levelet nem sikerült átadnia. Irományát egy papírzsebkendőbe csomagolta, azt pedig a következő beszélőjén akarta átadni családtagjának. A férfi jelenleg a Váci Fegyház és Börtönben raboskodik. A Bors információi szerint a zárkáján nem osztozik másokkal, s minden percét kamera figyeli. Ördögi terve a börtönőrök miatt ment füstbe, akik még időben észrevették, miben mesterkedik.

Ismeretes, P. László 2016. szeptember 24-én késő este a Teréz körúton hozott működésbe egy pokolgépet, amivel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze a fegyvereiket. Mindketten maradandó halláskárosodást szenvedtek, a nő kisagyába egy szög is beleállt, koponyatörése és nyílt lábszárcsonttörése volt. A merénylőt egy hónap hajtóvadászat után, Keszthelyen fogták el a Terrorelhárítási Központ emberei.

Kommentek:

Top 0