• Külföld
Faktor

Osztrák rendőrök közé hajtott egy férfi, menekül az ámokfutó

A kocsit megtalálták, de a tettesnek nyoma veszett.

Az egyik rendőr az autó kerekére lőtt. (Illusztráció: Europress-Getty Images)

Az egyik rendőr az autó kerekére lőtt. (Illusztráció: Europress-Getty Images)

Az osztrák rendőrség keresi azt az embercsempészt, aki - miután autójából szombat délelőtt 16 pakisztáni férfi szállt ki - az igazoltató rendőrök közé hajtva elmenekült - közölte az alsó-ausztriai rendőrség hétfőn.

Az embercsempészt szombat délelőtt az A4-es autópálya alsó-ausztriai Bruck an der Leitha településnél lévő, Bécs felé haladó szakaszán civil ruhás rendőrök akarták igazoltatni - írja az MTI. A rendőrök ezt megelőzően látták, hogy az autóból 16 pakisztáni férfi szállt ki. A 20 és 42 év közötti pakisztániakat a tartományi rendőrőrsre vitték kihallgatni.

A rendőrök által gyanúsnak vélt szürke színű Renault Espace típusú autó az egyik lejárónál állt, és mikor észrevette a közelítő rendőröket, közéjük hajtott. A rendőröknek sikerült félreugraniuk, egyikük szolgálati fegyverével az autó hátsó kerekébe lőtt, azonban a férfi így is el tudott hajtani. Később Pachfurth település közelében találták meg a kocsit, amelynek hátsó kerekei szétszakadtak. A még menekülőben férfi személyazonosságát időközben megállapították.

EZT IS AJÁNLJUK:
    Kommentek:

    Top 16