• Kultúra

Ifjabb Vidnyánszky Attila a Faktornak: Talán még többen mennek majd moziba

Az első Magyar Filmdíjak átadásakor négy színészi kategóriában osztottak ki elismeréseket. Csákányi Eszter, Kulka János, Balsai Móni és ifj. Vidnyánszky Attila alakításait díjazta a Magyar Filmakadémia. Ifjabb Vidnyánszky Attila a Veszettek című Goda Krisztina-film főszerepéért vehette át a filmdíjat.

ifj. Vidnyánszky Attila

ifj. Vidnyánszky Attila

„Nagyon remélem, hogy ennek a díjnak köszönhetően talán még többen elmennek a moziba, megnézni a Veszetteket, ha van rá mód” – mondta a Faktornak a díjkiosztó gála után a fiatal színész.

„Iszonyatosan nagy élmény volt, és nagyon nagy élvezet, hogy egy olyan szereppel lehetett foglalkoznom, amelyre szükség van, illetve nekem szükségem volt” – tette hozzá.

ifj. Vidnyánszky Attila azt is elmondta, mekkora megtiszteltetésnek érzi, hogy az első Magyar Filmdíjak jelöltjei közé került, sőt, azonnal díjjal távozott az este végén. A vele egy kategóriában jelölt többi színész, Bede-Fazekas Szabolcs (Liza, a rókatündér), Gáspár Tibor (Anyám és más futóbolondok a családból), Kulka János (Swing) és Thuróczy Szabolcs (Szerdai gyerek) alakításait dicsérte:

„Szavakat nem tudok mondani arra, hogy milyen végtelenül zavarban vagyok. Főleg azok után, hogy ilyen színészeket jelöltek, akiket én gyerekkoromban láttam a TV-ben. Olyan zavarban vagyok, hogy nem is tudom, én ezt megérdemlem-e” – köszönte meg a díjat.

A díjátadóról készült videónkat itt láthatja.

Top 0