• Krimi
Faktor

Idős embereket fosztottak ki az álrendőrök

Egy házaspár és két férfi barátjuk két hónap alatt összesen öt alkalommal tévesztett és lopott meg idős embereket Budapesten. Mindig rendőrnek adták ki magukat, akik fontos ügyben intézkednek.

A három férfi és a nő három hónap alatt összesen ötször rendőrnek adta ki magát Budapest II., V. és XIII. kerületében. Mindig kitaláltak valamilyen hihető történetet valamilyen rendőri intézkedésről, az idősek pedig elhitték a mesét. Az álrendőrök becsöngettek a lakásokba, elterelték az öreg emberek figyelmét majd ékszereket, műtárgyakat és pénzt loptak a lakásokból.

Február 8-án igazoltattak a rendőrök két férfit és egy nőt. Éppen egy ékszerboltban akarták eladni azokat a gyűrűket, amiket egy angyalföldi nyugdíjastól loptak el aznap. Lefoglalták a kilenc gyűrűt, és átkutatták a tolvajok autóját is. A kocsiban rendőrruhákat, bilincset, az eredetire hasonlító rendőrjelvényt, rendfokozat- és állományjelzőket, valamint ékszereket, mobiltelefonokat és nagy mennyiségű készpénzt találtak. A házaspárt és a barátjukat bevitték a rendőrségre,  és nem sokkal később a negyedik férfit is elfogták Érden - írta a police.hu

Top 0