• Belföld
Faktor

Riasztást adtak ki, tovább pusztítanak a viharok

Az ország legtöbb megyéjére figyelmeztetést adtak ki a heves esőzések miatt.

Szerdán reggel nem fog esni. Több órára kisüt a nap, de estétől újabb záporok jöhetnek. A szél mérsékelt marad, csak néhol élénkülhet meg. Hajnalban 14-20, délután 29-34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Képünk illusztráció.

Képünk illusztráció.

Szerdára első fokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat felhőszakadás miatt Pest, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron és Vas megyére. Somogy, Tolna és Zala megyében heves zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú riasztást, de első fokú riasztás lesz érvényben zivatar, felhőszakadás és a hőség miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyében is. Csütörtökön napközben már csapadékmentes idő várható. A sok napsütés mellett többfelé erőssé, viharossá válik az északias szél. Megszűnik a kánikula, a hőmérséklet mindenütt 28 fok alatt marad.

Pénteken északon, északnyugaton fordulhat elő ismét egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar is. Mérsékelt marad a szél. Délután 23-27 fokra van kilátás. Szombaton már több csapadék lehet, és a szél is feltámad. Mindössze 20-27 fokot mérhetünk - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0