• Belföld
Faktor

Közölték a meteorológusok: eddig tart még a viharos időjárás

A hétvégén még több helyen kell hirtelen kialakuló záporokkal, zivatarokkal számolni.

Szombaton hazánk nagy részén sokat fog sütni a nap, de szórványosan ismét számítani kell záporokra, zivatarokra. Hajnalban főként a Dunántúlon válhat foltokban ködössé a levegő. A szél csak zivataros területeken támadhat fel. Kora reggel 12-17, délután 24-30 fokra készülhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Veszprém és Zala megyére. A heves zivatar miatt is figyelmeztetést adtak ki, ez Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére.

Vasárnap is kialakulhatnak helyi jellegű záporok, zivatarok, de már kevesebb csapadék valószínű, napsütésből sem lesz hiány. Délutánra 25-30 fokig melegszik a levegő.

Hétfőn szórványosan, kedden kevesebb helyen ígérkezik csapadék, hazánk nagy részén sok napsütésben lesz részünk. Kedden többfelé megélénkülhet a keleti-délkeleti szél. Enyhe hajnalokra, délutánonként 26-30 fokra van kilátás - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0