• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Mindent kidőlt fák borítanak, egy ember meghalt, hatalmas a hó: szükségállapotot kellett hirdetni

Szükségállapotot hirdettek Moldovában, miután ítéletidő miatt megbénult a forgalom az egész országban.

Fotó: Europress / Karl-Josef Hildenbrand / dpa - AFP

Fotó: Europress / Karl-Josef Hildenbrand / dpa - AFP

Igor Dodon államfő azt mondta, hogy a hadsereget, illetve minden rendelkezésre álló eszközt bevetnek, hogy az országban az élet visszatérjen a normális kerékvágásba a természeti csapás után.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Moldovát csütörtökön érte el a Balkán nagy részére kiterjedő, heves havazást okozó ciklon. Péntekre virradóra gyakorlatilag teljesen megbénult a közlekedés az egész országban. Egyedül a fővárosban, Chisinauban mintegy ötszáz fa dőlt ki. Az utakra és villanyvezetékekre estek, ami komoly fennakadásokat okozott a közlekedésben és zavarokat az áramellátásban. A fővárosi közterület-fenntartó vállalat nem képes megbirkózni a helyzettel.

  A chisinaui repülőtéren töröltek minden járatot. A kidőlt fák és letört ágak rengeteg autót rongáltak meg. Az ország középső részén több mint kétszáz településen egyáltalán nincs áram.

  A híradások szerint egy halálos áldozata is van az ítéletidőnek.

  Meteorológusok szerint a ciklon a nap folyamán gyengülni fog, és északkelet felé tolódik el, de a havazás után a fagy okozhat gondokat. Csak a jövő hét közepére várható erősebb felmelegedés – írja az MTI.

  Kommentek:

  Top 16