• Belföld
Faktor

Jön az ónos eső, ezekben a megyékben lesz a legsúlyosabb a helyzet

A fagyos idő után hétvégére enyhülés érkezik.

Csúszósak lesznek az utak.

Csúszósak lesznek az utak.

Csütörtökön nyugat felől kisebb havazás, ónos eső, fagyott eső érkezik. Hó formájában leginkább északon, északkeleten számíthatunk a csapadékra, ónos eső főként nyugaton és a középső tájakon valószínű. Hideg reggelt követően is csak fagypont köré emelkedik a hőmérséklet. A légmozgás mérsékelt marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre elsőfokú riasztást adott ki ónos eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas és Zala megyére.

Pénteken szintén a vegyes halmazállapotú csapadék jellemzi majd időjárásunkat. Havazás legfőképp északkeleten várható, északnyugaton már esőre számíthatunk. Ónos esőre is van esély, de az ország nagy részén délután már pozitív tartományban alakul a hőmérséklet, és kis időre a nap is kisüt. A szél a Dunántúlon megélénkülhet.

Szombaton már hajnalban is csak kevés helyen fagyhat. Napközben felhős, esős idő ígérkezik. Élénk, erős lesz a szél, 5-12 fokig emelkedik a hőmérséklet. Nyugaton lehet melegebb. Vasárnap marad az enyhe, sokfelé csapadékos idő. Élénk marad a szél - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0