• Belföld
Faktor

Emelték a riasztás fokozatát: jégesővel érkezik a felhőszakadás

A következő napokban sok eső fog esni, de a szélviharokra is készülni kell.

Esős napok jönnek.

Esős napok jönnek.

Pénteken borús lesz az ég, szerte az országban záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. Elsősorban az északi, az északkeleti és a keleti tájakon lehet felhőszakadás, amelyet jégeső és viharos szél kísér - írja az Időkép. Napközben 21-27 fok valószínű.

A zivatarok miatt a keleti országrész kapott riasztást, de Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyében másodfokúra emelték a figyelmeztetés fokozatát.

Szombaton országszerte záporokra készülhetünk, sőt néhol jégesőre és viharos szélre is számítani kell. Hajnalban 9-16 fok között alakul a hőmérséklet, délután pedig 20-25 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a heves zivatarok miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére. Ez azt jelenti, hogy az esőt szél vagy jég is kísérheti.

A felhőszakadás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki riasztást. Így aztán a záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméter eső eshet.

Kommentek:

Top 0