• Belföld
Faktor

Jövő héten leszakadhat az első hó

A hétfő sok esővel indul, de a hét további részében még rosszabb idő lesz.

Hétfőn több helyen kiadós esőre kell készülni, és a következő napokban is folytatódik a csapadékos idő, sőt néhol havas eső, hó is lehet. A leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, de lesznek olyan napok, amikor délután is 5 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Már hóra is készülni kell!

Már hóra is készülni kell!

Kedden nagyrészt borult időre lehet számítani, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, és a Dunántúl magasabban fekvő részein (körülbelül 300 méter felett) havas eső, hó is valószínű. A minimumhőmérséklet északon mínusz 2- plusz 3, délen plusz 3-6 fok között valószínű - írja az MTI. A maximumok a Nyugat-Dunántúlon 5-6, a Tiszántúlon 9-10 fok körül alakulnak.

Szerdán délelőtt a Tiszántúlon se lesz több eső, és ezután napos idő várható elvétve futó záporral. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2-plusz 5 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb. Napközben 5-9 fokig melegszik a levegő. Az előrejelzés szerint ezután se lesz nyugalmunk, mert a hét végéig kitart a szerdaihoz hasonló esős, szeles idő.    

Kommentek:

Top 0