• Belföld
Faktor

Riasztást kapott a fél ország: havazással jönnek a kemény mínuszok

Szélre és esőre is készülni kell.

Fotó: MTI-Sóki Tamás

Fotó: MTI-Sóki Tamás

Kedden és szerdán egy mediterrán ciklon alakíthatja időjárásunkat, így sokfelé kellemetlen, szeles, csapadékos időre van kilátás. Havazás, havas eső, eső egyaránt előfordulhat - írja az Időkép. A jelenlegi számítások alapján az ország nyugati, délnyugati felén több centi friss hó hullhat, míg keleten havas eső, eső valószínű. Hajnalban fagypont közeli minimumokat mérhetünk, szerdán az Alpokalján napközben is fagypont alatt maradnak a maximumok.

Keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki a havazás miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Csütörtökön és pénteken a nap első felében marad a borongós idő, a Tiszántúlon továbbra is havas eső, eső, máshol havazás várható. Előreláthatólag péntek délutántól észak felől felszakadozik a felhőzet. Marad azonban az élénk, erős szél. Reggelente mínusz 5-plusz 1, napközben mínusz 2-plusz 5 fok közötti értékeket mérhetünk. Délkeleten lesz enyhébb, nyugaton hidegebb az idő.

Kommentek:

Top 0