• Belföld
Faktor

Riasztást adtak ki ezekre a megyékre, ekkor ér véget a jó idő

A nyár utolsó napjait még kiélvezhetjük, de nagyobb esők zavarhatják meg a nyugalmunkat.

Szombaton a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, keleten elszórtan alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Nyugaton az északi, máshol a keleties szél lesz élénk. Nyugaton 22-28, másutt 29-33 fok várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást adott ki szombatra heves zivatar miatt Pest, Bács-Kiskun, Heves, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyére. Másodfokú riasztás lesz érvényben a heves zivatar miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében. A felhőszakadás miatt első fokú riasztást adtak ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Vas megyére. Másodfokú riasztás érvényes a felhőszakadás miatt Vas és Zala megyében.

Vasárnap szintén a Dunántúlon és néhol északon készülhetünk záporokra, zivatarokra. Nyugaton heves zivatarok is kialakulhatnak. Az ország keleti felén azonban túlnyomóan napos, meleg idő várható. Itt 30-34 fok közötti csúcshőmérsékleteket mérhetünk, míg a Dunántúlon 22-29 fok valószínű.

A jövő hét első napjaiban több tájegységünkön alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Hétfőn a délkeleti, kedden az északiasra forduló szelet kísérhetik élénk lökések. Hétfőn napközben 22-33, kedden 20-28 fokra van kilátás - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0