• Belföld
Faktor

Váratlanul szakad nyakunkba az ég: mutatjuk, hol van nagyobb esély esőre

A hétvégén is változékony idő lesz, a jövő héttől viszont kevesebb esőre kell számítani.

Pénteken kezdetben nyugaton és északon lehet csapadék, majd délután változóan felhős időre és többfelé kialakuló záporokra, zivatarokra készülhetünk. Megélénkül az északi-északkeleti szél. Délután 22-30 fok várható, nyugaton lehet hűvösebb.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre elsőfokú riasztást adott ki felhőszakadás miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Szombaton szintén nyárias zivatarok tarkíthatják hazánk időjárását. Sokfelé számíthatunk az országban hirtelen kialakuló záporokra, zivatarokra. A szél csak zivataros területeken támadhat fel. Az enyhe hajnal után 25-30 fokot mérhetünk.

Vasárnap is kialakulhatnak helyenként záporok, zivatarok, de napsütésből sem lesz hiány. Délután 25 és 30 fok közötti hőmérsékletre van kilátás. Hétfőn már kevesebb helyen ígérkezik csapadék. Továbbra is nyárias időre van kilátás, a Dunántúlon időnként megélénkülhet a légmozgás - írja az Időkép.

Kommentek:

Top 0