• Belföld
Faktor

A hétvégén a felhőké a főszerep

Lassan tér csak vissza az igazi nyár, a hétvégén a felhők fogják uralni az eget. A felhőzet csak néha szakadozik fel egy rövid napsütéses időszak erejéig, de esőre is számíthatunk.

Illusztráció

Illusztráció

Szombaton kezdetben a Dunántúlon sok lesz a felhő, nyugaton kisebb eső is kialakulhat, a Dunától keletre a napsütést az idő előrehaladtával egyre több felhő zavarhatja. A délután második felétől az ország nagy részén szakadozottabbá válik a felhőzet, egyre hosszabb időszakokra süt ki a nap. Gyenge, mérsékelt marad a nyugatias szél. Délután 22-27 fokra készülhetünk - írja az Időkép. Hajnalban még a napi hidegrekord is megdőlt.

Vasárnap több órára kisüt a nap, inkább csak északon, északkeleten fordulhat elő az időnként erősebben megnövekvő gomolyfelhőzetből egy-egy zápor, esetleg zivatar. Északon, északkeleten megélénkül a nyugati-délnyugati szél. Melegszik az idő, a hajnali 9-15 fokot követően délután 26-31 fokra van kilátás. Hétfőn több-kevesebb napsütés mellett már gyakrabban megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok is kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

Kommentek:

Top 0