• Belföld
Faktor

Többször fogja elővenni az esernyőt a héten, mint szeretné

A meleg nyári hétvége után hidegfronttal indult a hét, és a folytatásban sem ússzuk meg nagyobb zuhé nélkül.

Sokszor lehet a héten felhőszakadás.

Sokszor lehet a héten felhőszakadás.

Hétfő délután a Dunától keletre továbbra is heves zivatarokra és felhőszakadásokra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat, ám késő estére már csak a keleti és észak-keleti határvidékre csaphatnak le viharok.

Kedden sem a napsütésé lesz a főszerep, az Időkép előrejelzése szerint sokszor borítják majd felhők az eget, északon és északnyugaton pedig záporok és zivatarok is lehetnek. Erős lesz az északnyugati szél. Reggel még fel kell öltözni, mivel csupán 11-17 fokos lesz a levegő, ám a ruhaválasztásnál figyelembe kell venni, hogy napközben 23-28 fok lesz.

Szerdán már lesznek hosszabb-rövidebb időszakok, amikor élvezhetjük a napsütést, ám a viharok sem fogják elkerülni az országot: elsősorban az északon és a Dunántúlon élőknek kell esernyőt pakolniuk. A maximumok ekkor is 23-28 fok körül alakulnak.

Csütörtökön és pénteken gyakran fog beborulni, és sok felé várható zápor és zivatar. A szél is erős lesz, viharos lökésekre is számítani kell. Kicsit hűvösebb lesz, mint az előző napokban: hajnalonként 10-16 fok lesz, napközben pedig 21-26 fokig fog melegedni a levegő.

Top 0