• Belföld
Faktor

Perzselő kánikulával búcsúzik a nyár

Ma még igazi strandidőnk van, de már nem sokáig örülhetünk: a jövő héttel egy hidegfront is érkezik.

Illusztráció

Illusztráció

Vasárnap derült, száraz idő lesz. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, inkább csak a Kisalföld térségében élénkülhet meg a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul. Késő estére 17 és 24 fok közé hűl le a levegő - írja a met.hu.

Hétfőn nagyrészt derült, napos idő várható, de északnyugaton délutántól gomolyfelhős lesz az ég, estétől pedig tovább növekszik, vastagszik a felhőzet. Estére eléri a hidegfront hazánkat, a Nagykanizsa-Budapest vonaltól nyugatra már zápor, zivatar is kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében erős, viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

Kedden északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, csak rövid napos időszakok lehetnek, az Alföldön azonban még több órára kisüthet a nap. Több helyen valószínű zápor, zivatar. A szél egyre nagyobb területen megerősödik, zivatar környezetében néhol viharos széllökés is előfordulhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között alakul.

Kommentek:

Top 0