• Belföld
Faktor

Már csak egy napunk van kiélvezni a jó időt

A hét második felében már érdemes lesz magunknál tartani az esernyőt.

Érdemes kihasználni a napsugarakat, amíg még lehet.

Érdemes kihasználni a napsugarakat, amíg még lehet.

Szerdán igazi nyárias idő lesz, bár a napsütést időnként fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg. Nem kell esernyővel készülni, bár az északon és északnyugaton élőket kis eséllyel elkaphatja egy-egy futó zivatar. Aki éjszaka kimozdul, még dideregni fog, csupán 7-14 fok lesz, ám napközben már 23-27 fokos kellemes melegre készülhetünk az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Csütörtökön még napos lesz a délelőtt, ám aztán északon egyre több gomolyfelhő képződik, késő délutántól pedig a nyugati, északnyugati országrész fölött is felhők borítják majd az eget. Kora délután északon, estétől nyugaton és északnyugaton is visszatérnek a záporok. Élénken fog fújni a délnyugati szél, a zivatarok térségében viharos lökésekre is készülni kell. Hajnalban még csak 8-14 fok lesz, később viszont akár 28 fokig is felkúszhat a hőmérő higanyszála.

Pénteken felhősen indul majd a reggel, aztán délelőttől északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre több helyen fog kisütni a nap. A csapadékot viszont nem ússzuk meg: délelőtt északon és nyugaton, délután délen és keleten lehetnek záporok. A kezdeti 12-17 fokból napközben 21-26 fok lesz.

A hétvége naposan kezdődik majd, ám szombat délutántól megnövekszik a felhőzet, vasárnap pedig sok helyen kell záporra-zivatarra számítani.

Top 0