• Krimi
Faktor

Ők a kíméletlen időjárás első áldozatai, nem enyhül az idő

Többen szörnyethaltak a jeges utakon. Vigyázzon, ma már nem lesz jobb a helyzet.

Áldozatok, elakadt autók, karambolok, késések és dugók - így indult péntek 13., és a nap hátralévő része se ígér biztató dolgokat.

Egy kamiont állíttat meg egy rendőr a szlovák-magyar határnál (Fotó: MTI-Komka Péter)

Egy kamiont állíttat meg egy rendőr a szlovák-magyar határnál (Fotó: MTI-Komka Péter)

Az ónos esőnek és a havazásnak már halálos áldozatai is vannak. A 4-es főúton, Püspökladány és Karcag között egy kisbusz és egy teherautó karambolozott - írja az MTI. Az ütközés végzetes volt, egy férfi még a helyszínen életét vesztette. A forgalom az útszakaszon teljesen megbénult a karambol miatt.

A szerencsétlenségsorozat ezzel nem ért véget: Dencsházán egy sofőr áthajtott kocsijával a szemközti sávba, és nekiütközött egy kisteherautónak. A sofőr még a helyszínen életét vesztette. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögnél pedig egy autó egy út menti fának hajtott. A balesetet egy ember nem élte túl.

Eközben a fővárosban is durva baleset történt. A Ferihegyi gyorsforgalmi úton egy kamiont darált be a gyorsforgalmi kapuja.

A történtek hatására a szlovák hatóságok már csak a 3,5 tonna alatti kocsikat engedik be Szlovákia területére - írja a police.hu. Az időjárási körülmények miatt Pest, Heves és Nógrád megyében is súlykorlátozást vezettek be több úton.

Legyen nagyon óvatos a jeges utakon, mert az időjárás nem hoz enyhülést. Továbbra is ónos esőre és havazásra, néhol pedig hófúvásra is készülni kell.

Kommentek:

Top 0