• Belföld
Faktor

Idén később indul az influenzaszezon, nekik különösen érdemes beoltatni magunkat

Az influenza elleni oltás körülbelül 60-70 százalékos védettséget ad.

Fotó: MTI-Komka Péter

Fotó: MTI-Komka Péter

A 60 évnél idősebbeknek, a két évesnél fiatalabb gyermekeknek, a krónikus betegségben szenvedőknek és a várandós nőknek különösen ajánlott az influenza elleni védőoltás - mondta Szlávik János infektológus főorvos az M1 aktuális csatornán.  

A Szent László Kórház főorvosa hozzátette: az influenza elleni oltás körülbelül 60-70 százalékos védettséget ad, de a beoltottaknál a betegség súlyos szövődményei nem alakulnak ki.

Kiemelte: a jelenlegi jó idő nem kedvez az influenzavírusok szaporodásának, így valószínűleg később indul majd a járvány. Az előző évek tapasztalatai szerint decemberben már lesznek megbetegedések, a járvány általában januárban kezdődik, és időjárástól függően elhúzódhat márciusig vagy áprilisig is - írja az MTI

EZT IS AJÁNLJUK:

    Hangsúlyozta: tévhit, hogy megfelelő vitaminbevitellel megelőzhető az influenza, valódi védettséget csak a védőoltás ad. A főorvos kitért arra is, hogy még mindig kevesen kérnek, pedig sokaknak jár a védőoltás, ide tartoznak a kisgyerekek is, akik 3 éves korig kiemelten fogékonyak az influenzára, amely esetükben gyakorta szövődményekkel - elsősorban középfül-, illetve tüdőgyulladással - jár.

    Kommentek:

    Top 16