• Élet

Ide utazhat repülővel tavasszal oda-vissza 20 ezer forint alatt

Oda-vissza 20 ezer forint alatt is el lehet utazni sok szép helyre tavasszal Európában. Összegyűjtöttünk néhány olcsó ajánlatot. A többi költség pedig már csak azon múlik, hogy hajlandó-e valaki azzal pénzt megtakarítani, hogy például busszal megy ki a repülőtérre vagy magánszálláson, esetleg hostelben alszik.

Milánó - 13 480 forint

Elsőre talán hihetetlennek hangzik, de a második legnagyobb és az egyik legmodernebb olasz városba alig több mint egyhavi BKV-bérlet árából el lehet jutni márciusban. Az út hossza ráadásul alig több, mint másfél óra. Az is kibírja, aki amúgy nem szeret repülni. A Wizz Air menetrendje pedig kifejezetten kedvező, legalábbis az odaútnál: reggel 8 előtt már Milánóban van a gép, így az egész nap megmarad a város felfedezésére. Mi egy csütörtöki utat választottunk ki a próbafoglalásnál. Ahogy a lenti képen is látszik, március 17-én, hajnalban indul a gép a Liszt Ferenc repülőtérről, ez a repülőjegy 4490 forintba kerül. Vissza egy vasárnapi időpontot választottunk, az a járat reggel 8 óra után indul és 8990 forintba kerül. Ha viszont valaki még vasárnap is maradna, van egy másik járat is: Az a jegy 14 990 forint, de még ha ezt is választjuk - mert szeretnék még egész nap Milánóban maradni - a repülőjegyek költségei akkor sem emelkednek 20 000 forint fölé! A jegyhez - ahogy a Wizz Airnél már  megszokott - egy kisebb poggyász vihető fel a fedélzetre, de néhány napra talán nem is kell több. Minden egyéb csomagért fizetni kell. Erről ITT olvashat részletesen.

A repülőgép Budapestről a Malpensa repülőtérre érkezik, ami a város fő repülőtere. Nagy előnye, hogy innen több módon is be lehet jutni  a városba. Erről ITT olvashat a repülőtér honlapján. Talán a leggyorsabb és az egyik legolcsóbb vonattal utazni. Jegyeket előre, interneten a fenti honlapon lehet venni, de a helyszínen is van jegyiroda. Körülbelül fél óra az út a Cadorna pályaudvarra, ahonnan aztán tömegközlekedéssel könnyen el lehet jutni bárhova a városban.

A legérdekesebb 5 látnivaló a városban:

1. Milánói dóm - Európa egyik legkidolgozottabb gótikus katedrálisa, a világ negyedik legnagyobb székesegyháza. A tetejéről, a gótikus tornyok mellől lélegzetállító kilátás nyílik a városra, akár az Alpokig is ellátni.

2. Santa Maria delle Grazie - Milánó legszebb reneszánsz temploma, itt lehet megnézni a világ egyik legismertebb festményét, Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című freskóját. Előre le kell foglalni a jegyeket, 15 perces turnusokban egyszerre 25 embert engednek be!

3. Navigli Lombardi - tulajdonképpen egy, a velenceihez hasonló csatornahálózat, melynek építése a 12. században kezdődött. Később Leonardo da Vinci is részt vett a tervezésében. A csatornák mellett rengeteg a jó kávézó, étterem és fagyizó!

4. A Milánói Scala - a világ leghíresebb operaházainak egyike. 1778-ban  nyitották meg. Annak is érdemes megnéznie, aki egyébként nem szereti az operát.

5. Piazza Gae Aulenti - a párizsi Orsay múzeum, és Pompidou központ tervezőjéről elnevezett kör alakú tér, az utcaszint felett 6 méterrel helyezkedik el. Felhőkarcolók, modern épületek veszik körül, modernek a szobrok, a szökőkutak: mintha nem is Olaszországban lennénk. A tér környékén sok étterem is van.

Kattintson, a cikk következő oldalon folytatódik!

Top 0